Diensten

Journalistiek
Media, kunst en cultuur, psyche, werk en geld: daar schrijf ik het liefst over. Voor tijdschriften, kranten en websites met een groot bereik. Ik maak complexe onderwerpen toegankelijk, mis nooit een deadline en heb een heldere, nuchtere schrijfstijl. Engelstalige teksten vertaal en schrijf ik ook, onder meer vanuit de ervaring die ik opdeed aan de New York University. Ik ben vaste freelancer voor onder andere Het Parool, EvaJinek.nl, Veronica Magazine en &C. Bekijk hier mijn portfolio.

Eindredactie
Een tekst moet niet alleen inhoudelijk sterk en kloppend zijn, maar ook aantrekkelijk om te lezen. Met pakkende koppen, intro’s die nieuwsgierig maken en een logische opbouw. Ik herschrijf en herstructureer waar nodig, kort liefdevol in en zorg voor scherpe, foutloze teksten die passen bij de doelgroep. Ik heb de afgelopen tien jaar eindredactie verzorgd voor onder meer PS van de Week, Men’s Health, Women’s Health, Vriendin, Grazia en LindaNieuws.nl.


Commercieel

Teksten voor zakelijke en commerciële uitingen, zoals relatiemagazines, branded content en whitepapers: schrijf ik af en toe ook, naast mijn journalistieke werkzaamheden. Informerend, inspirerend of activerend, en altijd met oog voor de doelgroep. Zodat je verhaal op een geloofwaardige, relevante en heldere manier wordt verteld. Mijn commerciële opdrachtgevers zijn onder meer NRC XTR, I amsterdam, MassiveMusic en De Ondernemer.