Diensten

Als freelance journalist en eindredacteur help ik bladenmakers en bedrijven aan aansprekende, toegankelijk geschreven content die lezers aan hen bindt. Wat kan ik voor jou betekenen?

Journalistiek
Van interviews en reportages tot rubrieken, human interest-verhalen en achtergrondartikelen: ik schrijf journalistieke stukken in alle vormen voor tijdschriften, kranten en websites met een groot bereik. Over onder andere media, gezondheid, cultuur, psyche, werk en geld. Ik maak ingewikkelde onderwerpen graag toegankelijk, mis nooit een deadline en heb een heldere, nuchtere schrijfstijl. Engelstalige teksten vertaal en schrijf ik ook, onder meer vanuit de ervaring die ik opdeed aan de New York University. Ik ben vaste freelancer voor onder andere Het Parool, EvaJinek.nl, RTL Nieuws en &C. Bekijk hier mijn portfolio.
Commercieel
Heb je toegankelijke teksten nodig voor zakelijke en commerciële uitingen, zoals relatiemagazines, branded content en whitepapers? Die kan ik voor je schrijven. Informerend, inspirerend of activerend, en altijd met oog voor de doelgroep. Daarmee help ik bedrijven en organisaties hun verhaal op een geloofwaardige, relevante en heldere manier te vertellen. Ik hanteer een journalistieke aanpak: de feiten moeten kloppen en er moet ruimte zijn voor kritische vragen. Ik schrijf voor onder andere NRC XTR, I amsterdam, MassiveMusic en De Ondernemer.
Eindredactie
Een tekst moet niet alleen inhoudelijk sterk en feitelijk juist zijn, maar ook aantrekkelijk om te lezen. Met pakkende koppen, intro’s die nieuwsgierig maken en een heldere, logische opbouw. Ik herschrijf en herstructureer waar nodig, kort liefdevol in en zorg voor scherpe, foutloze teksten die passen bij de doelgroep. Ik heb de afgelopen tien jaar eindredactie verzorgd voor diverse media, waaronder PS van de Week, Men’s Health, Women’s Health, Vriendin, Grazia en LindaNieuws.nl.

Ik sta altijd open voor nieuwe samenwerkingen met bladenmakers, bedrijven en organisaties. Kennismaken? Neem contact met me op.