Interview Charly van der Straten (MT/Sprout)

Charly van der Straten wilde haar oppasplatform Charly Cares net landelijk uitrollen, toen de lockdowns vraag en aanbod compleet veranderden. Het beperkte de groei, maar opende ook een nieuwe markt: de oppas van de zaak.

Tekst: Kim van der Meulen

In haar studententijd runde Charly van der Straten (34) al een oppasservice vanuit haar studentenkamer in Amsterdam-Zuid: Pas Op. Ze schakelde huisgenoten in om bij gezinnen in de buurt op te passen. De vraag was groot, merkte ze. Ook na haar afstuderen, toen ze als recruiter op de Zuidas werkte, zag ze hoe moeilijk werkende ouders het vonden om last minute een oppas te vinden.

Samen met haar toenmalige vriend Xander Koenen richtte ze in 2016 Charly Cares op, een digitaal oppasplatform. Hierop kunnen ouders zorgvuldig selecteerde oppaskrachten boeken, zogeheten Oppas Angels. De boeking, betaling en het bijhouden van de oppasduur verlopen allemaal via het platform. Gebruikers zijn verzekerd en de oppasdiensten worden gemonitord door middel van verplichte ratings en reviews.

Inmiddels heeft het oppasplatform tienduizenden maandelijkse gebruikers en 16.000 Oppas Angels. Het bedrijf heeft zo’n twintig (vaste en flex-)medewerkers en is actief in heel Nederland.

Lees het hele interview op de website van MT/Sprout (6 maart 2023).