RTL Nederland-directeur Sven Sauvé: ‘Aan carrière­planning heb ik nooit gedaan’ (FD)

Een goed advies, een harde les: wat maken professionals mee in hun loopbaan? Deze week: Sven Sauvé (1974), ceo van RTL Nederland.

Zag u uzelf dit werk vroeger al doen: ceo van een mediaonderneming?
‘Helemaal niet. In ons Eindhovense gezin keken we wel televisie, maar van de tv-industrie wist ik niks. En tijdens mijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit ging het altijd over grote corporates. Pas toen ik een stageplek zocht waar ik mijn afstudeerscriptie aan kon koppelen, ontdekte ik dat de creatieve industrie me trok. Ik kwam bij John de Mol Produkties terecht, waar ik al snel werd gevraagd als projectmanager internet van Big Brother. Toen was ik hooked. Aan carrière­planning heb ik nooit gedaan. Ik ben ambitieus, maar dat zit ’m voor mij niet alleen in groeien binnen de hiërarchie van een bedrijf.’

Het Financieele Dagblad, 2 november 2023
Lees het volledige artikel hier (€).