Over mij

Aangenaam, Kim van der Meulen.
Ik schrijf interviews, reportages, rubrieken, human interest-verhalen en achtergrondstukken voor publieksbladen, kranten en websites met een groot bereik. Daarnaast werk ik als eindredacteur en schrijf en vertaal ik teksten voor zakelijke en commerciële uitingen. Ik maak complexe onderwerpen graag toegankelijk, mis nooit een deadline en heb een heldere, nuchtere schrijfstijl. Onderwerpen waar ik graag over schrijf zijn kunst en cultuur, media, werk en geld. Klik hier om te zien wat ik voor jou kan betekenen of mail me.
Opdrachtgevers
Het Parool, &C, RTL Nieuws, Evajinek.nl, Veronica Magazine, Flair, Santé, Cosmopolitan, Frank.news, NRC.XTR, TrosKompas, Frame Magazine, Beeld en Geluid, ELLE, Men’s Health, Uitkrant Amsterdam, Boekman, CJP, VIVA, Women’s Health, Vriendin, Grazia, LINDA., Lindanieuws.nl, Advocatenblad, TV Krant, Uitagenda Utrecht, CosmoGIRL, Koninklijke Schouwburg Den Haag, International Film Festival Rotterdam, EYE Film Instituut, MassiveMusic, I amsterdam.
Voor Het Parool maakte ik een jaar de rubriek ‘Mijn Amsterdam’ in het zaterdagmagazine PS van de Week, coördineerde ik anderhalf jaar zaterdagkaternen (over reizen en over de creatieve industrie) en schreef ik een klein jaar tv-recensies onder het pseudoniem Han Lips. Voor de Uitkrant schreef ik vier jaar de maandelijkse popmuziektips en voor Cosmopolitan en Flair verzorgde ik lange tijd de cultuurpagina’s. Momenteel richt ik me op het schrijven van grote achtergrondverhalen en interviews.
Studeerde & spijkerde bij
– Film- en televisiewetenschap (Master of Arts, Universiteit Utrecht, 2006)
– Cursus portretinterview Carolina Lo Galbo (De Persgroep)
– Long-Form Journalism (New York University, New York)
– Interviewtraining Hanneke Groenteman & Djoeke Veeninga
– Cursus proza schrijven (Elke Geurts, Schrijversvakschool, Amsterdam)
– Columns schrijven (Hogeschool Utrecht)
Fun facts
– In 2019/2020 was ik een van de mentoren van het Mentorenprogramma van de NVJ.
– Ik was jurylid namens de Kring van Nederlandse Filmjournalisten op het Nederlands Film Festival 2018.
– Ik heb de publieksprijs van de VPRO Bagagedrager 2014 gewonnen.
– Mijn tweelingzus Ingrid is grafisch ontwerper.
– Ik woon in Utrecht. En ik speel saxofoon.

Ik sta altijd open voor nieuwe samenwerkingen met bladenmakers, bedrijven en organisaties. Kennismaken? Neem contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.